55+ Dinosaur Jokes, Puns & Riddles

Dinosaurs are something we all know about and although they are extinct somehow they are everywhere.  They are actually a diverse group of reptiles of the clade Dinosauria. 

As a matter of fact, they first appeared during the Triassic period which is between 243 and 233.23 million years ago. But the precise origin and timing of their evolution is still a subject of active research.

Moreover, there is always something to discover about these creatures. For example, did you know that they still live among us? Yes, this might surprise you but in a way modern bird are dinosaurs since they share the common ancestor with the non- flying dinosaurs.

Regardless of the fact that they were truly scary creatures, dinosaurs have long been the center of humor, this includes a bevy of jokes at the expense of these beasts which populated the Earth millions of years ago.

When it comes to children most of them go through a stage of loving these long-gone beasts, so if your child is at that dinosaur stage you are at the right place.

Below you will find some of the funniest jokes, puns and riddles that involve these long gone creatures.

It’s always good to know jokes that will make everyone else roar.

 

20 Funniest Dinosaur Jokes 

#1 Question: What do you call a polite Dinosaur?

      Answer:  A pleaseyosaur.

 

#2 Question: What do dinosaurs use on the floors of their kitchens?

     Answer:  Rep-tiles.

 

#3 Question: Why do museums have old dinosaur bones?

      Answer:  Because they cannot afford new ones.

 

#4 Question: How do you ask a tyrannosaur out to lunch?

     Answer:  Tea,Rex?

 

#5 Question: What do you call a gigantoraptor that won’t stop talking?

      Answer:  A dino-bore.

 

#6 Question: What is purple and green and won’t stop singing?

     Answer:  Barney taking a shower.

 

#7 Question: Why don’t dinosaurs ever forget?

     Answer:  Because they never knew anything in the first place.

 

#8 Question: Which dinosaur sleeps all day?

     Answer:  The dino-snore.

 

#9 Question: What’s the best thing to do if you see a Tyrannosaurus Rex?

     Answer:  Pray that it does not see you.

 

#10 Question: What is a dinosaur’s least favorite reindeer?

        Answer:  Comet.

 

#11 Question: What do you call a dinosaur with one eye?

        Answer:  Eye-saur.

 

#12 Question: What do you call a group of dinosaurs who sing?

        Answer:  A tyranno-chorus.

 

#13 Question: Why did the dinosaur cross the road?

        Answer:  The chicken wasn’t around yet!

 

#14 Question: What do you call a dinosaur ghost?

         Answer:  A scaredactyl.

 

#15 Question: Why does the bronotosaurus have a long neck?

         Answer:  Because his feet smell.

 

#16 Question: What do you call a dinosaur who hates losing?

        Answer:  A saur loser.

 

#17 Question: What’s the best way to talk to a dinosaur?

        Answer: Long-distance.

 

#18 Question: What do you call a fossil that just lies there?

        Answer:  Lazy bones.

 

#19 Question: What did the dinosaur say when he saw the volcano explode?

        Answer:  What a lavaly day!

 

# 20 Question: What came after the dinosaur?

          Answer: Its tail.

Next: 50 Interesting Animal Trivia Questions

 

20 Dino-Mite Dinosaur Puns

#1 I dino what to tell you.

#2 Jurassic times call for Jurassic measures.

#3 You are dino-mite.

#4 You are roarsome.

#5 A T-Rex has short arms so that everything it holds is close to its heart.

#6 You make my heart saur.

#7 Mothersaurs, same as normal mother but more roar-some!

#8 Have a rawr-some birthday!

#9 Rawr means I love you in dinosaur.

#10 Running until my ankles are saurus.

#11 Tea-Rex.

#12 What? I dino anything.

#13 You make me Jura-sick.

#14 I roarr you!

#15 Dadasaurus, like a normal Dad but more roar-some!

#16 Dino-snore.

#17 This is my human costume. I’m really a dinosaur.

#18 Duno puns are pteroble.

#19 I’m rexy and I know it!

#20 Rexcellent!

Next: 50+ Goat Puns and Jokes

 

20 Dinosaur Riddles with Answers

#1 Question: What do you call a T-rex with a sombrero on?

     Answer: A tyranosaurus-mex.

 

#2  Question: What is as big as a dinosaur but weighs nothing? 

       Answer: The dinosaur’s shadow.

 

#3 Question: Why was the dinosaur afraid of the ocean? 

      Answer: Because there was something fishy about it.

 

#4  Question: When can 3 big dinosaurs get under 1 umbrella and not get wet? 

      Answer: When it is not raining.

 

#5 Question: Where do prehistoric reptiles prefer to go on vacation? 

      Answer: The dino-shore.

 

#6 Question: What was the name of the fastest dinosaur? 

      Answer: The PRONTOsaurus.

 

#7 Question:  What was the scariest prehistoric creature? 

      Answer: The Terror-dactyl.

 

#8  Question: What do you get if you cross a pig with a dinosaur? 

      Answer: Jurassic Pork.

 

#9 Question: Why did the dinosaurs go extinct? 

     Answer: Because they wouldn’t take a bath.

 

#10 Question: What do you call a dinosaur that left its armor out in the rain? 

       Answer: A Stegosau-rust!

 

#11 Question: What is an Iguanodon’s favorite playground toy? 

        Answer: A dino-see-saur.

 

#12 Question: What does a triceratops sit on? 

        Answer: On its tricera-bottom.

 

#13 Question: What do you call a dinosaur with no eyes? 

        Answer: Do-you-think-it-saw-us.

 

#14 Question: What is it called when a dinosaur gets a goal? 

      Answer: A dino-score.

 

#15 Question: What did the dinosaur say after the car crash?

        Answer: I’m-so-saurus.

 

#16  Question: What do you get when dinosaurs crush their cars?

         Answer: Tyrannosaurus wrecks.

 

#17 Question: What made the dinosaur’s car stop?

         Answer: A flat Tire-annosaurus.

 

#18 Question: Which dinosaurs were the best policemen?

         Answer: Tricera-cops.

 

#19 Question: What do you get when you cross a dinosaur with fireworks?

         Answer: Dino-mite.

 

#20 Question: What do you call Tyrannosaurus rex when it wears a cowboy hat and boots?

         Answer: Tyrannosaurus tex.

 

To Sum Up

The jokes, puns, and riddles above mentioned are great for those dinosaur lovers. These dinosaur jokes will sure bring a smile to their face. And there is nothing better than hearing a child’s laughter all over the place.

So what are you waiting for? Choose some of them, the ones you like or you can even use this list to read all of them. Crack a joke or two and cheer everyone up.

 

More Puns You’ll Love:

80 Dog Puns50 Cat Puns
80 Fish Puns80 Food Puns
83 Coffee Puns | 85 Halloween Puns
60 Wine Puns100 Plant Puns

 

Nadica Murdzeva