75 What Am I? Riddles

Join us as we take a deep dive through the interwebs and discover a land that’s riddled with who/what am I brain teasers and puns. These riddles can be a real test of your brain power and also your will power (if you get stuck on any and don’t want to check the answer straight away, that is!), You’ll soon find out while reading through these wordplay tricks and riddles, that everything can have a different meaning – you just need to look hard enough! So without further ado, here is the list of 75 What Am I Riddles guaranteed to leave you puzzled…

 

1. I may have eyes, but I don’t use them to see. I’m kept in the dark until you need me, what am I?

Answer – A Potato

 

2. Always a part, never a whole. If only half grows, I shrink. What am I?

Answer – A Fraction

 

3. I’m so fragile, even just saying my name could break me. What am I?

Answer – Silence

 

4. I have hands, but I cannot clap. What am I?

Answer – A Clock

 

5. I’ve been here for millions of years, but I am never more than a month old. What am I?

Answer – The Moon

 

6. I can make one person into two. What am I?

Answer – A Mirror

 

7. I have a lot of teeth, but I cannot bite. I’m used often during the day, but rarely at night. What am I?

Answer – A Comb

 

8. I build up castles and I tear down mountains. I make some people blind but I help others to see. What am I?

Answer – Sand

 

9. If you lose me, there’s a good chance you will make other people lose me as well. What am I?

Answer – Your Temper

 

10.I can be cracked, I can be played. I can be told and I can be made. What am I?

Answer – A Joke

 

11. I sound like one letter, but written with three. I show you everything when you look through me. What am I?

Answer – Your Eyes

 

12.You can hold me in your hands, even though I can fill an entire room. What am I?

Answer – A Lightbulb

 

13.If someone was to carry my burden, they’d crush to death. And even though I’m not rich, I leave silver in my trail. What am I?

Answer – A snail

 

14.I can be long or I can be short. I can be bought or I can be grown. I can be painted or I can be bare, I can be round or I can be square. What am I?

Answer – Your Fingernails

 

15.When I am skinny, I am fast. When I am fat, I am slow. But I’ll still bring you delight from your eyes to your nose. What am I?

Answer – A Candle

 

16.I can fly but I have no wings. I can cry but I have no eyes. What am I?

Answer – A Cloud

 

17.  When spelled correctly, you do it everyday. When spelled backwards, I’m something you hate. What am I?

Answer – LIVE

 

18.I come from a mine then get surrounded by wood. Everyone uses me. What am I?

Answer – A Pencil

 

19.If you turn me on my side, I am everything. If you cut me in half, I am nothing. What am I?

Answer – The Number 8

 

20.All around the house, with my lady I dance. Yet, I’m always working and never romance. What am I?

Answer – A Broom

 

Next: 30 Egg Riddles and Jokes that’ll Leave your Head Fried!

 

21.I am not alive but I have 5 fingers. What am I?

Answer – A Glove

 

22.I look at you, you look at me. I raise my right hand, you raise your left. What am I?

Answer – Your Reflection

 

23.You need to break me before you can use me. What am I?

Answer – An Egg

 

24.When I am young, I am tall. When I am old, I am short. What am I?

Answer – A Candle

 

25.I’m able to hold lots of water, despite being covered in holes. What am I?

Answer – A Sponge

 

26.I’m a question that you can never answer if it’s true. What am I?

Answer – “Are you asleep yet?”

 

27.I’m always right in front of you, but you can never see me. What am I?

Answer – The Future

 

28.I’m a month with 28 days. Who am I?

Answer – All of them

 

29.I can be broken, even if you never pick me up or touch me. What am I?

Answer – A Promise

 

30.I can always go up, but I can never come down. What am I?

Answer – Your Age

 

31.  I get wet while you get dry. What am I?

Answer – A Towel

 

31.I can be kept, even after you give me to someone. What am I?

Answer – Your Word

 

32.I shave all day everyday but my beard stays the same. Who am I?

Answer – A Barber

 

33.I have a lot of branches, but no fruits, a trunk or leaves. What am I?

Answer – A Bank

 

34.I can’t talk, but I will always answer you. Who am I?

Answer – Your Echo

 

35.The more there is of me, the less you will see. What am I?

Answer – The Dark

 

Next: 50 Halloween Riddles To Scare Away Your Worries

 

36.I follow you all the time and copy your every move, but you can never touch me or catch me. Who am I?

Answer – Your Shadow

 

37.I have lots of keys but I can never open a door. What am I?

Answer – A Piano

 

38.You can hold me in your left hand, but not your right. What am I?

Answer – Your Right Elbow

 

39.I’m Black when I’m clean, but white when I’m dirty. What am I?

Answer – A Chalkboard

 

40.The more you take, the bigger I get. What am I?

Answer – A Hole

 

42.   I’m as light as a feather, but even the strongest people in the world can’t hold me for 10 minutes. What am I?

Answer – Your Breath

 

43.   I’m found in scarves, socks and mittens, and often in the hands of kittens. What am I?

Answer – Yarn

 

44.  I’m the only place that today is before yesterday. Who am I?

Answer – A Dictionary

 

45.  I can give you the ability to look through walls. What am I?

Answer – A Window

 

46.   If you’ve got me, you want to share me. If you share me, you can’t keep me. What am I?

Answer – A Secret

 

47.  I can go up or down, but I cannot move. What am I?

Answer – Stairs

 

48.  I belong to you, but other people use me a lot more often than you do. Who am I?

Answer – Your Name

 

49.  I have one eye, but still can’t see. Who am I?

Answer – A Needle

 

50.  I have lots of needles, but I’m unable to sew. What am I?

Answer – A Christmas Tree

 

51.  I have legs, but I cannot walk. What am I?

Answer – A Table

 

52.  I have one head, one foot and four legs. What am I?

Answer – A Bed

 

53.  You can catch me but never throw me. What am I?

Answer – The Cold

 

54.  I’m a band that can’t play songs. What am I?

Answer – A Rubber Band

 

Next: 50 Amazing Riddles for Children

 

55.  You cut me on a table but can’t eat me. What am I?

Answer – A Deck of Cards

 

56.  I have every word, but never speak. What am I?

Answer – Books

 

57.  I run all the way along gardens, but I never move. What am I?

Answer – A Fence

 

58.  I travel around the world without ever moving. Who am I?

Answer – A Stamp

 

59.  I have a thumb and 4 fingers but I’m not a hand. What am I?

Answer – A glove

 

60.  I have a head and a tail but no body. What am I?

Answer – A Coin

 

61.  I have lots of stories but can’t speak. What am I?

Answer – Skyscrapers

 

62.  I taste a lot better than I smell. What am I?

Answer – Your Tongue

 

63.  I have 13 hearts, but no other organs. What am I?

Answer – Deck of Cards

 

64.  I stalk the countryside with ears that can’t hear. Who am I?

Answer – Corn

 

65.  My coat is always best when wet. What am I?

Answer – Paint

 

66.  I always have a bottom at my top. What am I?

Answer – Legs

 

67.  I’m an odd number that takes away 1 letter to get even. Who am I?

Answer – Seven

 

68.  I’m a 5 letter word that becomes shorter by adding 2 letters to me. What am I?

Answer – Short

 

69.  I’m always found in the middle of Toronto. What am I?

Answer – O

 

70.  The more of me you take, the more that gets left behind. What am I?

Answer – Footsteps

 

71.  Make me, save me, change me, raise me. What am I?

Answer – Money

 

72.  I go through every city but I never move. What am I?

Answer – Roads

 

73.  I’m always hungry and die when not fed. But everything I touch will soon turn red. What am I?

Answer – Fire

 

74.  You can use me, but never see or feel me. What am I?

Answer – Coffin

 

75.  I join things together by biting them. What am I?

Answer – A Stapler

 

And there you have it. 75 of the very best “Who/What am I?” riddles to brighten your day! Share these with your friends, family and other loved ones, and make yourself seem like a real brain-box at every get-together!

 

More Riddles You’ll Love :

85 Hard Riddles to Test Your Brain
75 Dirty Riddles Guaranteed To Get The Pulse Racing
50 Amazing Riddles for Kids
50 Halloween Riddles To Scare Away Your Worries
30 Egg Riddles and Jokes that’ll Leave your Head Fried!

 

Chris Wright