73 Brain Teasers

Not only is Brain Teasers – solving fun, but it’s also a great way to train and test your brain’s agility. According to the New York Times, “The attraction to Brain Teasers goes far beyond the rush to find a solution. The idea of ​solving a mystery causes the brain to adopt an open and playful mode which is an enjoyable pastime ”.

At Bright Side, we love to solve puzzles, and in this article, we want to share some Brain Teasers that we recently found. We hope you have a good time trying to solve them.

Unconventional questions that will ask you to think unconventionally to get the correct answer. It’s an excellent way to exercise your brain when it seems like your brain needs to be awakened.

 

Let’s get started!

The World’s Best Brain Teasers

 

Q1: How many seconds do you have in a year?

Answer: 12 seconds – January 2, February 2, March 2, etc.

 

Q2: If five peacocks lay ten eggs in 2 days, how many peacocks will lay 100 eggs in 24 days?

Answer: No peacock lays eggs. Only a lays

 

Q3: How many oranges can you put in an empty container?

Ans: A single orange – If you put an orange, it will not be an empty container.

 

Q4: When you add two letters, the five-letter word becomes shorter. What is that?

Ans: Short

 

Q5: You are running in a 5000-meter marathon, and you have beaten the person in second place. Where are you?

Ans: Second place

 

Q6: What is the reason it is considered illegal to bury a man living in North America in South America?

Ans: It is illegal to bury a man alive when he is alive.

 

Q7: If five men take about 3 hours to dig three holes, how long will it take two men to dig half a hole?

Ans: There is nothing called a half hole, and it cannot be dug!

 

Q8: Two girls have played and completed five games of chess. Each of them won the same number of fun, and there was no tie in any game. How did it happen?

Ans: The two girls did not clash and played with different opponents

 

Q9: A farmer had 20 cows. Due to a contagious disease, all cows except 11 died suddenly. How many cows does he have now?

Ans: 11 cows – ALL but 11 cows died – 11 cows survived.

 

Q10: You can see a beautiful red house to your left and a hypnotic greenhouse to your right, an attractive heated pink place in the front. So, where is the White House?

Ans: The White House in the United States

 

Q11: What is at the end of a rainbow?

Ans: The letter W.

 

Q12: What begins with the letter “t”, is filled with “t” and ends with “t”?

Ans: A teapot

 

Q13: A girl is sitting in a house at night with no light. There is no lamp, no candle, nothing. Yet she reads. How? ‘Or’ What?

Ans: The woman is blind and reads braille.

 

Q14: How far can a dog run in the woods?

Ans: The dog can only run in the woods over half the wood – that it would be out of the forest.

 

Q15: If there are three apples and you take 2, how many do you have?

Ans: If you take two apples, you, of course, have 2.

Next: The Kick-You-in-the-Crotch, Spit-on-Your-Neck Fantastic Friends Quiz

 

Q16: Beth’s mother has three daughters. One is called Lara, and the other is Sara. What is the name of the third daughter?

Ans: Beth.

 

Q17: I am tall when I am young, and I am short when I am old. What am I?

Ans: A candle.

 

Q18: In a one-story pink house, there was a pink person, a pink cat, a pink fish, a pink computer, a pink chair, a pink table, a pink phone, a pink shower – everything was pink! What color were the stairs?

Ans: There were no stairs. It was a one-story house.

 

Q19: What has hands but can’t clap?

Ans: A clock.

 

Q20: A train is leaving Halifax, Nova Scotia, heading for Vancouver, British Columbia, at 120 km / h. Three hours later, a train left Vancouver for Halifax at 180 km / h. Suppose there are precisely 6,000 kilometers between Vancouver and Halifax. When they meet, which train is closest to Halifax?

Ans: The two trains would be in the exact location when they meet, so they are equidistant from Halifax.

 

Q21: What goes around the wood but never goes into the wood?

Ans: The bark on a tree.

 

Q22: Two mothers and two daughters went out to eat, everyone ate a burger, but only three burgers were eaten. How is it possible?

Years: They were a grandmother, mother, and daughter.

 

Q23: A cowboy arrives in town on Friday, stays for three days, and then leaves on Friday. How did he do it?

Ans: His horse was Friday.

 

Q24: You cross a bridge and see a boat full of people, but there is no single person on board. How is it possible?

Ans: All the people on the boat are married.

 

Q25: A boy was taken to the hospital emergency room. The emergency room doctor saw the boy and said, “I cannot operate on this boy. He is my son. But the doctor was not the boy’s father. How could it be?

Ans: The doctor was his mother.

 

Q26: You enter a room with a match, a kerosene lamp, a candle, and a fireplace. Which do you turn on first?

Ans: The match.

 

Q27: What gets more and more humid as it dries?

Ans: a towel.

 

Q28: You draw a line. Without touching it, how to lengthen the line?

Ans: You draw a shorter line next to it, and it becomes the longer line.

 

Q29: A man was outside taking a walk when it started to rain. The man did not have an umbrella, and he was not wearing a hat. Her clothes were soaked, but not a single hair on her head got wet. How could this happen?

Ans: The man was bald.

 

Q30: What can run but cannot walk?

Ans: A drop of water.

Next: Pop Till You Drop! Can You Dominate These 70 Pop Culture Trivia Questions?

 

Q31: A house has four walls. All the walls face south, and a bear surrounds the house. What color is the bear?

Ans: The house is on the north pole, so the bear is white.

 

Q32: Who weighs more, a pound of feathers or a pound of bricks?

Ans: Neither; they both weigh a pound.

 

Q33: How many months have 28 days?

Ans: Every 12 months.

 

Q34: Name four days of the week that begin with the letter “t”?

Ans: Tuesday, Thursday, today, and tomorrow.

 

Q35: Two mothers and two daughters had a picnic consisting of ham, potato salad, and beans. Each person ate only one dish. How is it possible that no one is hungry?

Ans: Picnics are a grandmother, a mother, and a daughter.

 

Q36: If Sally’s daughter is my daughter’s mother, what should I do to Sally?

Ans: I am Sally’s daughter.

 

Q37: There are four houses in a row. The Wallaces live next to the Clarks but not next to the Randalls. If the Randalls do not live next to the Lodens, who are the Lodens’ immediate neighbors?

Ans: The Wallaces.

 

Q38: How many years are there between 5 and 5.

Ans: 9, because there is no year 0

 

Q39: How can you throw a ball as hard as you can so that it only comes back to you if it doesn’t bounce?

Ans: Throw the ball directly into the air.

 

Q40: My name is Ruger; I live on a farm. There are four other dogs on the farm with me. Their names are Snowy, Flash, Speedy, and Brownie. What do you think the fifth dog is called?

Ans: Ruger.

 

Q41: I am an odd number. Take away a letter, and I become the same. What number am I?

Ans: Seven (remove the “s” and it becomes “even”).

 

Q42: The more you take, the more you leave. What are they?

Ans: Footprints.

 

Q43: What are the two keys that cannot open any door?

Ans: A monkey and a donkey.

 

Q44: What invention allows you to look through a wall?

Ans: A window.

 

Q45: What is full of holes but still holds water?

Ans: A sponge.

Next: 100 Fantastic (and Not-So-Trivial!) Trivia Questions with Answers

 

Q46: If an electric train is heading east at 60 mph and there is a strong westerly wind, which way is the smoke from the train drifting?

Ans: There is no smoke coming from the electric trains.

 

Q47: Saying Racecar backwards.

Ans: ‘Racecar upside down.’

 

Q48: How are dog hunters paid?

Ans: By the pound.

 

Q49: What never asks questions but is often answered?

Ans: A doorbell.

 

Q50: What is yours that other people use more than you?

Ans: Your name.

 

Q51: What does that mean? I RIGHT I

Ans: Right between the eyes.

 

Q52: Which five-letter word becomes shorter when you add two letters?

Ans: Shorter.

 

Q53: Imagine you are in a room full of water. There are no windows or doors. How do you get out?

Ans: Stop imagining.

 

Q54: What do the numbers 11, 69, and 88 all have in common?

Ans: Read it the same right side up and upside down.

 

Q55: What word has the same meaning backward and backward?

Ans: SWIMS.

 

Q56: A boy fell from a 30-meter ladder without being injured. Why not?

Ans: He fell from the last step.

 

Q57: Adding only, how do you add eight 8’s and get the number 1000?

Ans: 888 + 88 + 8 + 8 + 8 = 1000.

 

Q58: I have a giant piggy bank, 48 centimeters square and 42 centimeters high. Approximately how many coins can I put in my empty piggy bank?

Ans: Just one, after which it won’t be empty anymore.

 

Q59: Who travels faster? Hot or cold?

Ans: Hot is faster ‘coz you can catch a cold.

 

Q60: What has a mouth but cannot eat, what moves but has no legs, and what has a bank but cannot put money in it?

Ans: River

Next: The office trivia questions

 

Q61: Guess the following three letters in the series.

GTNTL …….

Ans: I, T, S – the first letter of each word in the sentence.

 

Q62: A boy is walking on the road with a doctor. Although the boy is the doctor’s son, the doctor is not his father. So who is the doctor?

Ans: The doctor is the boy’s mother.

 

Q63 A death row inmate has the option of choosing one of the three chambers mentioned. The first room is an oven filled with feeding flames, and the second has men armed with loaded guns, while the third has lions hungry for years. Which one should a man choose?

Ans: The third room, because the lions starved for years, would have died long ago

 

Q64: Arnold Schwarzenegger has a long one. Michael J. Fox has a short one. Madonna doesn’t use hers. Bill Clinton still uses his. The Pope never uses his. What is that?

Ans: Last name

 

Q65: I first threw out the outside and cooked the inside, then I ate the outside and threw the knowledge out; what did I eat?

Ans: Corn on the cob

 

Q66: When you have me, you immediately want to share me. But if you share me, you don’t have me.

Ans: A secret

 

Q67: Joseph and Lena are found dead on the ground with water. The windows are open, and a strong wind blows the curtains. How did they die?

Ans: Joseph and Lena were goldfish. The wind knocked over their bowl, killing them!

 

Q68: A man stuck in a closed room with only two doors. One leads to a fire-breathing dragon, while the other leads to a room consisting of a magnifying glass. Whoever dares to enter is charred before even realizing it. How does he escape?

Ans: He will wait until nightfall and come out of the glass room!

 

Q69: What can you hold without ever touching or using your hands?

Ans: Your breath!

 

Q70: I am the beginning of sorrow and the end of illness. You cannot express happiness without me, but I am in the middle of the cross. I am always in danger but never in danger. You can find me in the sun, but I never come out of the darkness.

Ans: Letters

 

Q71: There is a hanged man in a room and only a puddle on the ground. There is nothing else around, no chair, no table, nothing. How did he hang himself?

Ans: He climbed on an ice cube and hung a rope around his neck, then the ice cube melted.

 

Q72: A peasant woman has seven daughters.

One day she will pick apples, but she likes only 5.

However, she manages to share them equally between her seven daughters. Ow, did she do it?

Ans: She made compote!

 

Q73: For me:

Childbirth is before pregnancy.

Childhood is before birth.

Adolescence is before childhood.

Death is before life … Who am I?

Ans: I am a dictionary.

Was this article helpful?
YesNo