50 Pokemon Trivia Questions and Answers

Pokémon, a tv-series and card game that most of us grew up with. This popular series has been around for 26 years and has found its way back into popularity when Pokémon Go came out in 2016. As Pokémon’s mascot Pikachu is hard to forget, what other Pokémon facts do you recall? 

1. Who’s the main character in Pokémon?

  • Ash 
  • Professor Oak
  • Pikachu 
Show Answer
Answer: Ash

2. Which of these Pokémon types don’t exist?

  • Fire 
  • Water 
  • Glass
Show Answer
Answer: Glass 

3. What colour is Ash’s hat?

  • White 
  • Pink 
  • Red 
Show Answer
Answer: Red

4. Fill in the blank. “ I want to be _____”

  • The very best 
  • The ultimate Pokémon catcher 
  • Amazing 
Show Answer
Answer: The very best

5. What is the strongest Pokémon?

  • Pikachu 
  • Charzard 
  • Arceus
Show Answer
Answer: Arceus 

6. What type of Pokémon is Pikachu?

  • Fire 
  • Mystic 
  • Electric 
Show Answer
Answer: Electric 

7. The Pokémon type Fire is weakest against what type of Pokémon?

  • Bug
  • Ice 
  • Water 
Show Answer
Answer: Water

8. How many evolutions does Eevee have?

  • 4
  • 8
  • 6
Show Answer
Answer: 8

9. Which of these Pokémon is not a starter Pokémon?

  • Charmander 
  • Bulbasaur 
  • Meowth 
Show Answer
Answer: Meowth

10. Which Pokémon is Misty’s main Pokémon?

  • Ekans
  • Staryu 
  • Pikachu
Show Answer
Answer: Staryu

11. What is Piplup’s final evolution 

  • Prinplup 
  • Turtwig 
  • Empoleon 
Show Answer
Answer: Empoleon

12. What colour is pollywag?

  • Red
  • Blue 
  • Pink 
Show Answer
Answer: Blue

13. What is squirtle’s final evolution?

  • Blastoise 
  • Ivysaur
  • Wartortle
Show Answer
Answer: Blastoise

14. How old is Ash in the beginning of the series?

  • 5
  • 10
  • 15
Show Answer
Answer: 10

15. What is Gyarados’ best attack?

  • Waterfall
  • Splash 
  • Hydro Pump
Show Answer
Answer: Hydro Pump

16. What was the first Pokémon ash caught?

  • Pikachu 
  • Caterpie 
  • Bulbasaur
Show Answer
Answer: Caterpie

17. What animal is Turtwig?

  • Dog
  • Bat 
  • Turtle
Show Answer
Answer: Turtle

18. How many members are in the Squirtle Squad?

  • 9
  • 5
  • 4
Show Answer
Answer: 5

19. Who is Brock’s main Pokémon?

  • Skitty
  • Forretress
  • Pineco
Show Answer
Answer: Forretress

20. How many types of Pokémon are there?

  • 4
  • 18
  • 12
Show Answer
Answer: 18

21. Who is number 1 in the Pokédex?

  • Charmander 
  • Bulbasaur 
  • Pikachu
Show Answer
Answer: Bulbasaur

22. How many Pokémon are there?

  • 1,000
  • 989
  • 913
Show Answer
Answer: 913

23. How many types of Pokéballs are there?

  • 4
  • 27
  • 13
Show Answer
Answer: 27

24. Who is Ash’s rival?

  • Brock
  • Gary
  • Charzard
Show Answer
Answer: Gary

25. What are the three types of starter Pokémon?

  • Fairy, Bug, Steel
  • Water, Air, Bug
  • Grass, Fire, Water
Show Answer
Answer: Grass Fire Water

26. What type of Pokémon is Magmar?

  • Fire
  • Steel
  • Bug
Show Answer
Answer: Fire

27. What is Pollywag’s final evolution?

  • Pollygon
  • Poliwop 
  • Poliwrath 
Show Answer
Answer: Poliwrath

28. What animal is Growlithe?

  • Dog
  • Rat
  • Lion 
Show Answer
Answer: Dog

29. What colour is Arbok?

  • Yellow
  • Pink 
  • Purple
Show Answer
Answer: Purple

30. What type of Pokémon is Accelgor?

  • Electric 
  • Bug
  • Fighting 
Show Answer
Answer: Bug

31. What does Pokémon mean?

  • It doesn’t mean anything.
  • Little creatures. 
  • Pocket monsters.
Show Answer
Answer: Pocket monsters.

32. What Pokémon doesn’t have eyes?

  • Caterpie
  • Jinx
  • Zubat
Show Answer
Answer: Zubat

33. What animal is Spoink?

  • Pig
  • Cat
  • Bear
Show Answer
Answer: Pig

34. Who was the first Pokémon ever designed?

  • Pikachu 
  • Arceus 
  • Rhydon 
Show Answer
Answer: Rhydon

35. Weedle is what type of Pokémon?

  • Bug 
  • Normal 
  • Fighting 
Show Answer
Answer: Bug

36. Who does Raichu evolve from?

  • Ekans
  • Pikachu 
  • Ivysaur
Show Answer
Answer: Pikachu

37. Which of these Pokémon can talk?

  • Charmander 
  • Meowth 
  • Diglette 
Show Answer
Answer: Meowth

38. What type is the rarest?

  • Electric 
  • Ice
  • Psychic 
Show Answer
Answer: Ice

39. What’s the most common Pokémon type?

  • Normal
  • Water
  • Fire 
Show Answer
Answer: Water

40. What was the first Pokémon game to come out?

  • Black and White
  • Green and Red
  • Purple and Yellow
Show Answer
Answer: Green and Red

41. How many Pokémon episodes are there?

  • 208
  • 3,547
  • 1,115
Show Answer
Answer: 1,115

42. Who does ash first meet?

  • Caterpie
  • Brock
  • Misty
Show Answer
Answer: Misty

43. Where does Pokémon originate from?

  • Japan 
  • China 
  • America
Show Answer
Answer: Japan

44. What town does Ash start his journey in?

  • Pallet Town
  • Poké Town 
  • Kanto Town
Show Answer
Answer: Pallet Town

45. What colour is Dewott?

  • Pink
  • Blue
  • Green 
Show Answer
Answer: Blue

46. What type of Pokémon is Patrat?

  • Dark 
  • Fairy 
  • Normal
Show Answer
Answer: Normal

47. How old is Brock?

  • 10
  • 18
  • 16
Show Answer
Answer: 16

48. What type of Pokémon is Wobbuffet?

  • Water
  • Psychic 
  • Normal 
Show Answer
Answer: Psychic 

49. What generation is Turtwig from?

  • I
  • III
  • IV
Show Answer
Answer: IV

50. What’s Ash’s last name?

  • Kepchup
  • Ketchum
  • Ketchup 
Show Answer
Answer: Ketchum 
Laila Everitt
Latest posts by Laila Everitt (see all)
Was this article helpful?
YesNo