• ACTIVITIES
Football Trivia

Football Trivia

Football is king in the United States, and the NFL is the biggest and most popular professional football league in the entire world. From rabid and passionate fan bases to the big stage of the Super Bowl, the NFL has a stronghold on American sports like no other. But do you know your NFL? 

Read to see how much you really know about the U.S. most powerful sports league.

1. How many minutes is an NFL regulation game?

Answer: 60 minutes

2. How many minutes is each NFL quarter?

Answer: 15 minutes

3. How many referees are there for an NFL game?

Answer: 7 referees

4. How many timeouts does each team get in a regulation NFL regulation?

Answer: 6 timeouts (3 timeouts per half)

5. How long is an NFL timeout?

Answer: 2 minutes

6. How many points are rewarded for a touchdown?

Answer: 6 points

7. How many points are rewarded for a field goal?

Answer: 3 points

8. How many points are rewarded for an extra point?

Answer: 1 point.

9. How many challenges does each coach receive in an NFL regulation game?

Answer: 2 challenges. If both are successful, the coach is rewarded with a third challenge. If the challenge is unsuccessful, the team is charged a timeout.

10. Where was the NFL founded?

Answer: Canton, Ohio.

11. Where is the Pro Football Hall of Fame located?

Answer: Canton, Ohio.

12. What was the NFL originally called?

Answer: American Professional Football Association (APFA). It

 was renamed in 1922 to the National Football League.

13. How many teams were there in the original NFL?

Answer: 14 teams

14. Which team won the first NFL championship?

Answer: Akron Pros

15. Who was the first president of the NFL?

Answer: Jim Thorpe

16. Where was the first NFL game played?

Answer: Dayton, Ohio (Oct. 3, 1920)

17. Which teams played in the first NFL game?

Answer: The Dayton Triangles and Columbus Panhandles

18. Who won the first NFL game?

Answer: Dayton Triangles

19. How much did a ticket cost to the first NFL game?

Answer: $1.75 (4,000 people attended)

20. What are the oldest franchises in the NFL?

Answer: Cardinals and Bears (both established in 1920)

21. What is currently the youngest franchise in the NFL?

Answer: Houston Texans (founded in 1999)

22. What is the oldest NFL stadium?

Answer: Soldier Field in Chicago, Illinois (home of the Chicago Bears)

23. What is the largest NFL stadium?

Answer: MetLife Stadium in East Rutherford, New Jersey (home of the NFL’s New York Giants and Jets)

24. What is the most valuable NFL franchise?

Answer: Dallas Cowboys ($8 billion value according to Forbes)

25. How many Super Bowls have the Dallas Cowboys won?

Answer: 5

26. How many Super Bowls have the Dallas Cowboys played in?

Answer:  8

27. Which teams have won the most Super Bowls?

Answer: New England Patriots and Pittsburgh Steelers

28. How many Super Bowls have the New England Patriots won?

Answer: 6

29. How many Super Bowls have the Pittsburgh Steelers won?

Answer: 6

30. Which NFL team has the most playoff wins?

Answer: New England Patriots (37 wins)

31. Which teams played in the first Super Bowl?

Answer: Green Bay Packers and Kansas City Chiefs

32. Which team won the first Super Bowl?

Answer: Green Bay Packers

33. Who was the winning coach in the first Super Bowl?

Answer: Vince Lombardi

34. What is the name of the current Super Bowl championship trophy?

Answer: The Lombardi Trophy

35. When was the Super Bowl trophy officially named The Lombardi Trophy?

Answer: After Vince Lombardi’s death in 1970.

36. How many championships did Vince Lombardi win in his career?

Answer: 5

37. Which NFL head coach has the most wins in history?

Answer: Don Shula with 347 wins

38. What active head coach has the most wins?

Answer: New England Patriots head coach Bill Belichick (322 wins)

39. What is the only team to go undefeated in an entire NFL season?

Answer: The 1972 Dolphins (14-0, including a Super Bowl win)

40. What team holds the record for best regular season record?

Answer: 2007 New England Patriots went 16-0 (lost the Super Bowl)

41. What quarterback has the most regular season wins?

Answer: Tom Brady (245 wins)

42. What team has played in the most regular season games in NFL history?

Answer: The Chicago Bears (1439 games played as of 10/5/2022)

43. What player has played in the most NFL games?

Answer: Morten Andersen

44. What quarterback has played in the most regular season games?

Answer: Tom Brady (321 regular season games)

45. Who has the most touchdowns in NFL history?

Answer: Jerry Rice

46. Who has the most touchdown passes in NFL history?

Answer: Tom Brady (630 as of 10/4/2022)

47. Who has the most rushing yards of all time?

Answer: Emmitt Smith (18,355 yards)

48. Who has the most receptions of all time?

Answer: Jerry Rice (1,549)

49. Who has the most rushing touchdowns of all time?

Answer: Emmitt Smith (164)

50. Who has the most receiving yards of all time?

Answer: Jerry Rice (22,895 yards)

51. Who has the most career interceptions?

Answer: Paul Krause (81)

52. Who has the most career tackles?

Answer: Ray Lewis (1,568)

53. Who has the most career sacks?

Answer: Bruce Smith (200)

54. Who has the most interceptions thrown of all time?

Answer: Brett Favre

55. Which quarterback has the most 4th quarter comebacks?

Answer: Peyton Manning (43)

56. What player played the most NFL seasons?

Answer: George Blanda (26 seasons)

57. Who holds the record for most points scored?

Answer: Adam Vinatieri (2,673 points)

58. What players played the longest for one single team?

Answer: Lou Groza and Jason Hanson (21 seasons for one team)

59. What city do the NFL’s Panthers play in?

Answer: Charlotte, North Carolina.

60. What city do the NFL’s Jaguars play in?

Answer: Jacksonville, Florida.

61. What city did the Baltimore Ravens move from?

Answer: Cleveland

62. What’s the name of the stadium that the Green Bay Packers play in?

Answer: Lambeau Field

63. Where did the Cleveland Browns get their name from?

Answer: They were named after their first coach, Paul Brown.

64.  What team’s colors are silver and black?

Answer: Las Vegas Raiders

65. What team wears tiger stripes on their jersey?

Answer: Cincinnati Bengals

66. Who has been named to the Pro Bowl the most times?

Answer: Tom Brady (15)

67. What is the highest scoring NFL game of all time?

Answer: 113 points (the New York Giants beat the Washington Redskins 72-41 on November 27, 1966)

68. What is the longest field goal ever kicked?

Answer: 64 yards

69. What current teams have never been to the Super Bowl?

Answer: Detroit Lions, Jacksonville Jaguars, Houston Texans, and the Cleveland Browns.

70. Who holds the single season record for most passing yards?

Answer: Peyton Manning

71. Who holds the single season record for most touchdown passes thrown?

Answer: Peyton Manning

72. Who holds the single season record for most rushing yards?

Answer: Eric Dickerson

73. Who holds the single season record for touchdowns?

Answer: Ladainian Tomlinson (31)

74. Who holds the single season record for receiving yards?

Answer: Calvin Johnson (1,984 yards)

75. Who holds the single season record for receiving touchdowns?

Answer: Randy Moss (23)

76. Who holds the single season record for most interceptions? 

Answer: Night Train Lane (14)

77. Which two players hold the single season record for most sacks?

Answer: Michael Strahan and T.J. Watt (22.5)

78. Who holds the single season record for most tackles?

Answer: Ray Lewis (156)

79. Who holds the single season record for most interceptions thrown?

Answer: George Blanda (42)

80. What city has hosted the most Super Bowls?

Answer: Miami

That’s all for now, folks. Come back again for more fantastic trivia!

Aaron Kahle
Latest posts by Aaron Kahle (see all)